11 Ağustos 2012 Cumartesi

ÇALIŞMA ODALARI VE KÖŞESI

Evdeki odalardan birini çalışma odası olarak ayırmak elbette çoğu zaman bir lüks. Bununla birlikte yemek masasının üzerine yayılıp her seferinde bilgisayarından kalemlerine, masaya kurulanları toparlamaya kalkışmak da yorucu.
Çalışma odası fikrinden uzaklaşıp bir çalışma köşesi fikrine sıcak bakmaya başlarsınız yapabileceklerinize siz de şaşabilirsiniz. Fotoğrafta merdiven boşluğu kullanılmış. Bu sizin evinizde daha farklı bir yer olabilir. Evin girişini, odalardaki köşeleri, antreyi hatta holü tekrar bir gözden geçirin. İhtiyacınız olan malzemeler, ufak bir kütüphane (yapı marketlerden oldukça ucuza temin edilebilir) ve tekli kalın bir raf. Eğer kütüphane için hiç yer yoksa kütüphane yerine yine tekli rafları kullanarak da kitaplık oluşturabilirsiniz.
Yazı ve çalışma masası olarak kullanacağınız rafı kalın seçin ve duvara monte ederken sağlam olmasına dikkat edin. Dizüstü bilgisayarınızı ve yaslandığınızda sizi taşıyor olması gerekir. Yazı suntanızı kütüphaneye diklemesine yerleştirerek bir köşe oluşturun ve yer kazanın. Yerinize göre sandalyenizi seçebilir hatta (eğer uzun saatler çalışmayı düşünmüyorsanız) sert bir puf ve şık bir tabureyle bile idare etmeyi deneyebilirsiniz. Ama böyle bir oturma biçimi uzun süreli olduğunda belinizi ve sırtınızı ağrıtabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Web Hosting Bluehost